AMcK's historie

Lidt om AMcK og hvordan det startede

AMCK’s historie

Amager Motorcykelklub blev stiftet d. 01.02.1973 af Gert Jensen og Anita Bjørnestad, Kastrup.

AMcK var først og fremmest en klub for knallert kører, så unge mennesker fra Amager kunne få et fristed hvor de kunne dreje håndtaget i bund under ordnet forhold.

En af de første som meldte sig ind i AMcK var Danmarksmesteren Henning Skarving, som forgæves havde kæmpet for en motorbane ved Amager Travbane.

I de første 3 år, var AMcK uden bane, Gert Jensen og Anita Bjørnestad samt de unges forældre fragter de unge rundt på forskellige baner, så de kan få dyrket den sport de holder så meget af.

I de 3 år AMcK er uden bane, kæmpes der hårdt for at finde egnet arealer til motorsport, der blev bl.a. søgt om areal ved: Vestmager, Amager Strandvej når Lufthavnen, Tømmerup Lergrav, Ugandavej, Nøragersmnde, Englandsvej op ad lufthavnens startbaner og Englodsvej. Det skal vise sig at det ikke er Tårnby kommune som er velvillige, men Københavns Kommune.

Amager-Idræt 11.10.1974 – Danmarksmesterskab til ung motocross kører fra Amager.

Amager Motorcykel Klub har fået sin første danmarksmester i motocross indtil 50cc. Tim Fine føjede i weekenden denne titel til det sjællandsmesterskab han vandt fornylig ved at vinde begge finaleheat i standard-klassen. Efter første afdeling havde klubben desuden Anders Jørgensen og Stig Christiansen med helt fremme i special klasserne, men de måtte begge nøjes med en 4. plads i det samlede resultat. Anders Jørgensen efter at være revet i ærmet af en konkurrent, så han styrtede. Tommy Olsen og Henrik V. Petersen blev begge nr. 5 i henholdsvis standard- og special II. Danmarksmesteren blev hyldet med det traditionelle himmelspjæt, laurbærkrans og et par nye skindbukser fra klubbens sponsor L.K. Group.

Amager Motorcykel Klub fik ved hjemkomsten arrangeret en spontan fest, hvor Tim Fine tog imod lykønskninger fra et lille hundrede mennesker.

De unge kørere forbereder sig nu til en trekantturnering som Amager Motocykel klub arrangerer i samarbejde med Køge og Hillerød motorklubber. Desværre må alle afdelinger foregå på lånte baner, da man endnu ikke råder over en egnet bane på Amager.

1975 – Støtter knallert bane-plan.
Mange syntes, at det eneste rigtige er at give unge plads til knallertkørsel. Københavns Borgerrepræsentation Elhardt Madsens (CD) forslag om en knallertbane på den gamle losseplads er faldet i god jord de fleste steder. Alf Clausen, Hollænderdybet giver her sit bidrag til debatten: Hermed vil jeg gerne støtte Elhardt Madsens forslag om en permanent knallertbane på den gamle losseplads. For det første er stedet ideelt, da hverken til- eller frakørsel, for slet ikke at tale om støjen, kan genere nogen. For det andet er Amager Motorcykel Klub en klub der virkelig er værd at hjælpe. De unge forstår, at de selv må yde en indsats, og de har allerede lagt mange timers arbejde for at lave en bane, så de kan dyrke deres store interesse, knallertsporten.

I en tid, hvor de unge får så meget forærende, er det prisværdigt at møde unge med den indstilling, som man finder i AMcK. Klubben har efterhånden fået medlemmer fra alle dele af København, dog især Sundby. Når man også ser hvor mange fodboldbaner der ligger, og ser hvordan alle andre idrætsgrene har et sted at være, kan vi ikke være bekendt, at så stor en by ikke kan finde et sted til disse unge.

Der må gøres noget ved det, og det nu.

Ord fra formand Gert Jensen 1975
– 69 præmier, 2 danmarksmesterskaber og 2 sjællandsmesterskaber

Formand Gert Jensen takker Elhardt Madsen
– for hans store hjælp med at få en permanent motocross bane

1976 – Stort nyt i den lokale motorcykelsport
Amager Motorcykel klub kunne ikke have fået en bedre gave på sin tre års fødselsdag en den, at en permanent bane på Amager Fælled nu er en realitet.
AMcK har haft en stor forkæmper i centrumdekokraten Elhardt Madsen fra Sundby. De ca. 130 mennesker, der var kommet til fødselsdagsfesten, gav ham da også bragende klapsalver, da han blev hyldet som æresmedlem af klubben.

Klubben har allerede i de sidste to år gjort sig pænt gældende i 50cc klassen.

For de unge, der gerne vil køre speedway bliver der nu også en mulighed, idet Københavns Kommune stiller areal til rådighed til både motocross og speedway baner.

Klubhus forventes at blive opført i nærmeste fremtid af arbejdsløse unge.

Den Bane, der køres på nu, får lov at ligge til den nye er færdig, så klubben ikke skal ligge stille.

1978 – 2019
I årenes løb har klubben ( medlemmerne ) konstant arbejdet på at forbedre forholdene for kørere og pårørende.
Både maxi og micro banen er forsynet med elektronisk tidtagning, vandingsanlæg, tællerhuse, startbomme, publikums arealer, og alt hvad der hører til et ordenligt anlæg.

Klubben råder i år 2019, over 2 klubhuse, 2 traktorer, rendegraver, gummiged, minigravere, bobcat mm, samt garager til udstyret.

Artikler

Amager Bladet 03.10.1973
NEJ til knallertbane / tre Tårnby-politikere ændrede opfattelse om en knallertbane.

Amager Bladet 05.10.1973/09.11.1973
En knallert er OGSÅ til væddeløbsbrug / Haves: Talentfuld ungdom, Ønskes: En knallertbane

Amager Bladet 31.01.1974
Bemærket – undtagen af kommunen

Amager Bladet
Motorsportens unge er stærkt forsømt
3,50 kr. pr. dag – det må da være en trykfejl

23.03.1976
– Unge får knallertbane ved Sjællandsbroen og havefolk får jordvold til støjværn.

BT sporten – 11.10.1977
– Nyt motorstadion på Amagers gamle losseplads

Feb. 1978
– Rejsegilde på nyt klubhus

TV 2 Lorry – Min klub
Måske verdens hårdeste sport

AMcK’s formænd

Gert Jensen (stifter af klubben) – 1973 til 1980
Henning Skarving – 1980 til
Torry Johansen – ? til 1999
Johnny Dahl – 1999 til 2000
Jeanette Blidorf – 2000 til 2001
Mikael Andersen – 2001

©2024 AMCK. Design, Udvikling & Hosting af WURK

Log in with your credentials

Forgot your details?