ATK Træning

Hvad er ATK træning og for hvem er det ?

ATK Træning

ATK står for Aldersrelateret Træningskoncept og handler om at træne de rigtige ting i den rigtige rækkefølge i den rigtige alder. Det gode ATK-træningsmiljø bygger på glæden ved sporten og på udvikling frem for tidlige resultater – det handler ikke om, hvor god køreren er lige nu, men hvor god køreren kan blive.

Aldersrelateret træning tager udgangspunkt i den enkelte kørers forudsætninger. Der er flere faktorer, som spiller ind på, hvad en kører bør træne. For det første er der kørerens biologiske, fysiologiske og psykiske udvikling; for børn er det vigtigt, at træningen er legebaseret og har fokus på basale bevægelsesfærdigheder – først senere bliver de i stand til at træne mere specifikke teknikker og til at forstå taktisk træning. For det andet er der kørerens alder, som ifht. reglementet er bestemmende for, hvornår man kan deltage i de forskellige maskinklasser. For det tredje er der kørerens erfaringsår, dvs. det antal års erfaring, han eller hun har som kører. Man kan være relativt erfaren som 12-årig, og man kan være begynder som 14-årig – og træningen skal tilpasses derefter.

Ved at tilpasse træningen til den enkelte kører sikrer man, at alle kørere uanset niveau bliver mødt med en sjov, udfordrende og udviklende træning. Det giver bedre forudsætninger for talentudvikling, og det giver gladere og mere motiverede breddekørere, som bliver længere i sporten.

Du kan læse mere omkring ATK Træning på DMU’s hjemmeside, se her

ATK i AMcK

I Amager Motocross Klub har vi 2 uddannede ATK trænere, som løbende bliver opdateret indenfor ATK konceptet.

De 2 trænere er henholdvis:

Johan Holmfred på 30 år som til dagligt kører B MX 1/YB B 28+. Desuden er han mangeårigt medlem, træningsleder samt bestyrrelsesmedlem. Det betyder at han ofte er til at finde på banen, hvor man er meget velkommen til at spørge til råds omkring køreteknik, konditionstræning eller opsætning af maskinen. Johan blev ATK-uddannet sidste år og vil meget gerne lære fra sig, specielt til maxi begyndere, micro & mini kørerne. Hos disse kørere er der meget at hente, fordi de er lærenemme og ofte har store ambitioner, men begrænset erfaring. Derfor skal folk ikke holde sig tilbage og hellere spørge en gang for meget end for lidt.

Morten Lundahl Hansen på 37 år som til dagligt kører kører B MX 1/ B 36+. Desuden er han mangeårigt medlem, træningsleder samt bestyrrelsesmedlem. Det betyder at han ofte er til at finde på banen, hvor man er meget velkommen til at spørge til råds omkring køreteknik, konditionstræning eller opsætning af maskinen.

Klubben tilbyder basis viden omkring vedligeholdelse af cross maskinerne samt generel viden omkring sporten. Så hvis i er i tvivl, så hiv fat i en ATK træner, så får i kompetent vejledning fra uddannede trænere og så kan vi sammen få løftet det sportslige niveau i klubben.

I klub regi arbejdes der ligeledes på at afholde nogle ATK / klubtræninger for vores medlemmer med klubbens trænere, så hold dig opdateret på facebook/hjemmesiden hvor det vil blive annonceret.

På gensyn & mange sportshilsner fra dit ATK-træner team i AMCK.

©2024 AMCK. Design, Udvikling & Hosting af WURK

Log in with your credentials

Forgot your details?