Om Motocross

Motocross er både fysisk og mentalt udfordrende.
Læs mere om, hvordan du kommer igang.

Hvad er Motocross?

Motocross er kørsel på motorcykel i varierende terræn, enten på permanente baner med mange sving, hop og evt. bakker, eller i nogle tilfælde på midlertidigt anlagte baner.

Der køres løb i forskellige klasser – afhængig af kørernes alder, erfaring og dygtighed. Endvidere køres i særlige micro- og minicrossklasser, opdelt efter alder og motor-/ maskinstørrelse.

Starten på et løb sker i et bredt startfelt, hvor kørerne holder side om side bag en startbom, der efter forudgående signal “falder”, hvorefter det gælder om at køre hurtigst muligt og komme først i mål efter en nærmere fastsat køretid, f.eks. 20 min. + 1 omgang. Der gives præmier ved alle løb til de bedst placerede.

Er motocross noget for dig?

Mange tror at motorcykelkørsel er noget med at sidde ned og bare gi´ gas. Det gælder absolut ikke en motorcykelsport som motocross.

Få en god kondi

Motocross er meget konditionskrævende, og du bruger alle – ja alle muskler i kroppen. Undersøgelser har faktisk vist, at denne sport er mellem de absolut mest krævende der findes, bl.a. kan præstationen for topkørere sammenlignes med superliga-fodboldspillere i aktion, blot kan motocrosskøreren ikke holde små pauser ind i mellem, men opretholder præstationen i op til en halv time, 2 – 3 gange i løbet af en løbsdag.

Træningen til motocross er derfor en kombination af forskellig fysisk træning – herunder løbetræning, mountenbike m.v. – samt køretræning på motocrossmaskinen.

Sporten kan naturligvis dyrkes på forskellige niveauer, men nogen træning skal påregnes.

Lidt teknisk viden kræves

Da en motocrossmaskine løbende kræver vedligeholdelse og reparation, er det en fordel at have nogen “teknisk snilde”, det gør sporten billigst i længden.

Så hvis du kan lide udfordringer, fart og spænding, og, afhængig af dine ambitioner, vil ofre lidt tid til træning – ja så er motocross uden tvivl noget for dig. Og selvom sporten er individuel, så hersker der et godt kammeratskab blandt motocrosskørere, og også med tid til masser af hygge ind imellem.

Hvordan kommer jeg i gang?

Når du vil igang med at dyrke motocross, skal du først og fremmest meldes ind i en klub. Det er en god ide, at starte med at henvende sig i en DMU-klub i nærheden – klubben kan hjælpe dig med mange gode råd m.h.t. anskaffelse af udstyr, og iøvrigt hvordan du nemmest kommer igang.

Ud over en brugt eller ny motocrossmaskine, skal du påregne at anskaffe forskelligt (sikkerheds-) udstyr, såsom styrthjelm af godkendt type, “skuldersæt /rygbeskytter”, langærmet køretrøje, kørebukser, crossstøvler, samt handsker og motorbriller.

Du kan udmærket klare dig med brugt udstyr for at komme billigst muligt igang, blot skal du være sikker på at det du køber er brugbart.

I DMU klubben

Skal du påregne at det koster mellem 1.000 – 1.200 kroner i kontingent årligt, og derudover skal du have en licens, som gælder som “kørekort” på alle DMU-godkendte baner, og ikke mindst samtidig gælder som ulykkesforsikring. Prisen pr. år varierer efter din alder – få prisen at vide i klubben (kr. 300.- til 2.300.-).

Hvor “gammel” skal man være?

Microcross udøves af børn fra 3 til 12 år på såkaldte laveffektmaskiner. Det er små motorcykler på 50 og 80cc. Banerne er specielt anlagt til, og benyttes kun af disse klasser.

  • 8 – 12 årige kan køre Minicross på 65cc motorcykler med større effekt end “micromaskinerne”, og fra
  • 8 – 16 år kan der køres på 85cc maskiner i lav eller høj udgave.

Motocross på 125cc maskiner og større kan dyrkes fra det år man fylder 13 år.

©2024 AMCK. Design, Udvikling & Hosting af WURK

Log in with your credentials

Forgot your details?